+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Rovatindító – Önkormányzat

Rovatindító – Önkormányzat

Az „Önkormányzat” c. rovatunkban szeretnénk betekintést nyújtani az önkormányzat, a város vezető testületeinek munkájába, a döntések előkészítésétől a döntéshozatalig.

A Pénzügyi Ellenőrző, a Vagyongazdálkodási, a Jogi Ügyrendi, az Oktatási és Kulturális Bizottságok munkáját nem segítik munkacsoportok. A bizottságok döntenek a hozzájuk beérkezett javaslatokról és terjesztik azokat a Képviselő testület elé, Az elképzelések több lépcsőben kerülnek a Képviselő Testület elé, először célirányosan a munkacsoportokhoz (Környezetvédelmi; Közlekedési; Sport és Ifjúsági, Családvédelmi), majd a szakirányú bizottságokhoz (Városüzemeltetési, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi; Egészségügyi Szociális és Civil).

Végül a Testület alkotja meg a rendeleteket, melyek szabályozzák a város életét.

A valóság azonban ennél árnyaltabb. Nem mindig azokat az elképzeléseket hagyja jóvá a Testület, amik az előkészítések során kikristályosodtak, többször annak éppen az ellenkezője kerül megszavazásra. Minden Testületi Ülésre kerülnek nem előkészített határozat tervezetek, melyeket csak néhány perccel az ülés megkezdése előtt kapnak meg a képviselők.

Így tessék felelősen dönteni!

Submit a Comment

%d blogger ezt szereti: