+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Maradandó hatások és károsodások esetén kérdezze polgármesterét, képviselőjét!

Maradandó hatások és károsodások esetén kérdezze polgármesterét, képviselőjét!

Beszámoló a 2018. július 19-i rendkívüli testületi ülésről

A város képviselőinek is persze csak akkor, ha a polgármester nem hív össze egy képviselő-testületi ülést.

Most sem csip-csup ügyek miatt kellett 2 nap alatt felkészülni és dönteni a képviselőknek, hanem Szentendre városképét legalább 100 évre befolyásoló beruházásokról.

Miért ez a gyorsaság? Vajon kinek az érdekét szolgálja?

DCIM100MEDIADJI_0587.JPG

DCIM100MEDIADJI_0587.JPG

1. Mindenki ismeri a volt casino mögötti területet, az idősebbeknek még a “lengyel piac” is beszédes

Nos ezen a területen két irodaházat terveznek. Kanyarítanak hozzá egy kis gátat, kikanyarítanak jelentős zöldterületeket parkolók számára, növelik a beépíthetőséget, növelik az épület magasságot.

A tervezett irodaházakban hogy, hogy nem a városvezetés bérelni szeretne helyiségeket… A beruházó sem ismeretlen (CYEB Kft.), mert a Bolgár utcai parkoló helyére szeretett volna szintén irodaházat és parkolót építeni, de mint kiderült a tervezéskor, ez túl drága lenne, így inkább elállt a tervektől. A városvezetés nem hagyta “magára” a beruházót, a Postás strand mellett háromemeletes irodaházak magasodnak majd.

Ezzel végérvényesen megpecsételődött a Dunapart további sorsa, jönnek még épületek, mert természetesen további “fejlesztéseket” is ígértek. Megkérdőjelezték a tervben a Postás természetvédelmi értékét, kérték felülvizsgálatát az esetleges fejlesztések érdekében – ezek remélhetőleg kizárólag zöldfelületi fejlesztések lesznek.

jul19_02

2. Jelenleg elhanyagolt állapotban van a volt kormányüdülő, ami most Waterfront hotelként ismert

A Waterfront Hotelt 120 szobásra bővítik. A városvezetés “Kiemelt fejlesztési területté nyilvánítja” a területet. Ez azt jelenti, hogy egyszerűsödnek a hivatali eljárások, rövidebb határidők lesznek.

A megengedett 10,5 m-es épületmagasság a mindenkori legmagasabb árvízszint +1 métertől számít majd. A Duna felől 4 szintes lesz a hotel, az átlag 10,5 m-be (lesz, ahol ennél magasabb lesz!) a város irányából tekintve 3 szint fér bele. Ez jelentős épülettömeg a parton, változik a város látképe.

Továbbá jelentősen csökken a zöldfelület: 50%-ról 25%-ra, és a szálloda közelében lehet a tervezett gyalogos, kerékpáros híd.

jul19_03

3. A város határába tervezett Bravos Sport Aréna miatt is módosítani kellett a Szentendrei Építési Szabályzatot (SZÉSZ)

A város számára a beruházás egyik lényeges pontja a tervezett úthálózat és csomópontok megépítése. A városvezetés nem tudott külön felelősséget vállalni azért, hogy valóban megépüljenek az utak, csomópontok akkor is, ha esetleg eltűnik a beruházó, vagy változik a tulajdonos. A polgármester szerint az illetékes hivatalok teszik a dolgukat, reméljük, nem lesznek kiskapuk.

 

► a rendkívüli ülés anyagai (amelynek megismerésére és így vélemény kialakítására másfél napunk állt rendelkezésre) ITT ÉRHETŐ EL

Fülöp Zsolt,
Hernádi Krisztina
Szegedi István

%d blogger ezt szereti: