+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Beszámoló a 2017. október 12-i képviselő-testületi ülésről

A szentendrei képviselő-testület október 12-i testületi ülésén 21 napirendi pont szerepelt, mely a szokásos módon beszámolókkal és tájékoztatókkal kezdődött.

2020-ig tervezi a kormány illetve a DMRV Zrt. uniós források felhasználásával korszerűsíteni a szentendrei szennyvíztisztító telepet. Szegedi István képviselőnk rákérdezett arra, hogy ennek a KEHOP pályázatnak része lesz-e a szentendrei csatornahálózat korszerűsítése. Röviden a válasz: nem.

Sürgősségi indítványként tárgyalta és fogadta el a testület a rendkívüli burgonyavásárról szóló önkormányzati költség vállalást, melyet képviselőink támogattak.

Szintén sürgősségi előterjesztés volt az új hulladékkezelő szolgáltatató kiválasztására kiírt közbeszerzés lezárása. A közbeszerzés sikertelenül zárult, mert egy cég sem indult, a Zöld Bicske Nonprofit Kft. ugyan érdeklődött, de végül nem adott be pályázatot. Ismeretes, hogy november 30-a után nem szállít és kezel hulladékot a VSZN Zrt. a városban, mert egy engedélyt nem adtak meg neki – ahogy tették ezt további száznál is több hasonló céggel. Az előterjesztés felhatalmazást kért a polgármester számára, hogy lefolytathassa az NHKV-val a megfelelő tárgyalásokat a kialakult helyzettel kapcsolatban. Az előterjesztést képviselőink támogatták.

 

Dr. Pázmány Annamária 2006. óta látja el a Szentendrei Egészségüzyi Intézet (SZEI) igazgatói posztját. Az igazgató asszony 2019. december 31. napjával lemondott a határozatlan idejű intézményvezetői pozíciójáról, ezért a magasabb vezetői beosztása határozott idejűvé vált: erről döntött a testület.

 

A kormány még márciusban döntött arról, hogy átvállalja az uszoda tartozásait. Az uszoda lízingszerződésének rendezésére most, októberben került sor, amikorra a konstrukciónak mind a pénzügyi, mind a jogi kerete letisztázódott. Az uszoda lízingszerződése, illetve a lízing biztosítására szolgáló óvadéki szerződés is megszüntetésre kerül. Az önkormányzat adásvételi szerződés keretében megszerzi a jelzálogjogtól tehermentesített uszoda ingatlan tulajdonjogát, és azt haszonbérbe adja az Aquapalace Kft.-nek – tehát a város saját cégének – azzal, hogy az ingatlan birtoka mindvégig az Aquapalace Kft.-nél marad. Az előterjesztést természetesen támogattuk.

 

Érdekes közjáték volt, amikor észrevettük, hogy Török Balázs, a városfejlesztési alpolgármester
elaludt a testületi ülés közben. Lefotóztuk.
Megmutatjuk.

torok_balazs_elaludt_a_testuleti_ulesen_20171012

 

A Városfejlesztési, Jogi és Pénzügyi Bizottság jóváhagyta a HÉV végállomási P+R parkoló megépítésének ütemezését. A város korábban elkészíttetett egy tervet P+R parkoló létesítésére, amelyet annak idején vitára is bocsátottak. Mi is felhívtuk rá a figyelmet, a Szentendrei Körkép+ is írt róla cikket. Tagjaink és szimpatizánsaink is helyszíni bejáráson elemezték ki a tervet, Kubatovics Áron képviselőnk, mivel a környéken lakik, még az ott lakók egy részével is egyeztetett (többek között egy építésszel), majd az összegyűjtött válaszokat beküldtük a Városházára.
Bővebben itt írtunk róla: https://www.facebook.com/notes/társaság-az-élhető-szentendréért/pr-parkoló-társadalmi-véleményezése/1253129944737575/

A P+R parkolót a város saját forrásból nem tudja beruházni, kész tervekkel tud csak lobbizni, ellenben a lobbizás ezek szerint nem sikerült, mert erre nem jött pénz a kormányzattól. A terv tehát az lett, hogy nagyon kevés pénzből most megvalósítja a város – mintegy minimál programként – a szórt murvával a parkolót. Kubatovics Áron kérdésére az is kiderült, hogy az ideiglenes P+R parkolót úgy alakítják ki, hogy egy fát sem vágnak ki, ellenben a végleges terveknek megfelelő földmunkát végeztetik el.

Megjegyezzük, hogy minderre úgy tudott sor kerülni, hogy a régóta esedékes telekcseréket a Budai Befektetők Csoportja Kft-vel (övéké a volt TÜZÉP területe, beleértve azt a fás részt is, ahol most a P+R lesz) a város meg tudta ejteni. A volt TÜZÉP-telep területén pedig 64 lakásos lakópark fog épülni.

 

Fülöp Zsolt
Kubatovics Áron
Szegedi István

 

• Az előterjesztések az alábbi linken tölthetők le:
https://www.dropbox.com/s/9m37mgsjcz5ecj6/testuleti_ules_2017_10_14_WEBRE.zip?dl=0
/nem kötelező regisztrálni az oldalon, x-szel be lehet zárni a bejelentkező dobozt/