A TESZ képviselők figyelmeztető szavazatai a költségvetés szavazásán

A TESZ képviselők figyelmeztető szavazatai a költségvetés szavazásán

A szentendrei képviselő-testület évenként ismétlődő fontos és jelzés értékű feladata városunk éves költségvetésének megvitatása és elfogadása.

A költségvetés világosan mutatja, a város közössége milyen fejlődési perspektívák elé nézhet a következő évben. Ugyanakkor  lehetőséget biztosít a Szentendre sorsáért felelősen gondolkodó és tevékenykedő civil szervezeteknek arra, hogy állásfoglalásaikkal véleményt mondjanak a város gazdálkodásáról és működéséről  is.

A múlt csütörtöki testületi ülésen a költségvetési vitát követő szavazáson a TESZ két szavazatát (harmadik képviselőnk nem tudott részt venni a testületi ülésen) tudatosan osztotta meg: így szimbolikusan jelezni szerettük volna, hogy egyesületünk felelősen támogatja a város gazdálkodásában és a közszolgáltatások  terén megfigyelhető pozitív jelenségeket. Szintén  örömteli dolognak tartjuk, hogy a város vezetése magáévá tette (a Postás strand fejlesztése kapcsán már a gyakorlatban alkalmazni is kezdte) a TESZ által régebb óta szorgalmazott közösségi tervezés metódusát.

Ugyanakkor nem mehettünk el szó nélkül az elhibázottan kezelt ügyek mellett sem, amelyek teljesen feleslegesen százmilliós veszteséget eredményeztek (Ferenczy Múzeum ügye) a tavalyi költségvetésben; erősen megkérdőjelezték a város kulturális vezetése egyes döntéseinek megalapozottságát és önállóságát (Kulturális Kft. ügye); vagy többszöri figyelemfelhívásunk és kezdeményezésünk ellenére sem  oldódott meg a városi logopédus szolgáltatásnak  az óvodás és általános iskolás gyermekek fejlődésére is negatívan kiható több éves problémája.

Reméljük a várost jelenleg irányítók a jobbító szándékkal elmondottakat figyelembe veszik, és a megkezdett pozitív változásokat folytatják.

A TESZ küldetésének megfelelően továbbra is ideológiáktól mentesen, kizárólag az egyes megoldandó ügyeket szem előtt tartva alakítja ki álláspontját  a szentendreiek minél szélesebb körének bevonásával a nyilvánosságon keresztül.

Helyes Imre
TESZ elnöke

Fülöp Zsolt
TESZ képviselőcsoport vezetője

Szentendre, 2016. február 13.

%d blogger ezt szereti: