+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Postás strand közösségi újratervezés – negyedik alkalom

Postás strand közösségi újratervezés – negyedik alkalom

Kedd este volt a Postás Strand újratervezésének a negyedik fordulója.

A “közösségi tervezés” előzményeinek rövid ismertetése után bemutatták a harmadik alkalommal a résztvevőkből spontán létrejött csoportok terveinek megrajzolt változatát, majd a különböző ötletek egyeztetése következett.
A megvalósíthatóság szempontjából fontos volt figyelembe venni a menetrendszerűen érkező dunai árvizet.
Az este végén úgy állhattunk fel a „tervezői” asztaltól, hogy a résztvevők által elképzelt és egyeztetett fejlesztési megoldások pausz papírból kivágott piktogramok formájában felkerültek a strand 1:250-es méretarányú táblájára. A két hét múlva következő ötödik fordulóra a tervezők ezt a vázlatot fogják műszakilag értelmezhető formába önteni, aminek a finomhangolását fogjuk a befejező alkalommal elvégezni.

A mai nap során történt egyeztetések és beszélgetések során vált világossá, hogy a Postáslido Sportcentrum mellett található külön vizes helyiséget bár a Postáslido működteti, de valójában az közhasználatú egység.
Az is elhangzott, hogy a teniszpályák bérleti szerződése alapján a bérlőnek – a pályák mögött – egy kb. 8×9 méteres állandó színpadot kell felépítenie. Eddig a szükséges engedély beszerzésével kapcsolatban komoly nehézségek merültek fel. Ugyanakkor a közösségi tervezést vezető szakembereknek nem volt tudomásuk a színpad tervének létezéséről. A résztvevők egyöntetű véleménye szerint egy ilyen színpadon megrendezésre kerülő tömegrendezvények esetén nem sok értelme lenne a strandot fejleszteni, mivel a nagyszámú tömeget vonzó programok hosszú időre tönkreteszik a strand területének igen jelentős részét. Ezzel kapcsolatban sürgősen tisztázni kellene az önkormányzat elgondolását az esetleges városi tömegrendezvények helyszínét illetően.
Az egyik résztvevő, akinek cége parkokban használt különböző berendezéseket forgalmaz, jelezte, hogy ő önköltségi áron tudna biztosítani a strandon a jövőben kialakítandó játszótérhez, fitness helyhez szükséges eszközöket, felszereléseket. Ezt a felajánlást a szervezők köszönettel vették, és javasolni fogják a városnak a felajánlás kihasználását.

Az ötödik, befejező fordulóra két hét múlva, 2016. február 23-án, 17:30-kor lesz a már megszokott helyen.

%d blogger ezt szereti: