+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Füzespark közösségi tervezés 2. fejezet

Füzespark közösségi tervezés 2. fejezet

A szombati problémafelvetős, helyzetelemzős, ragasztgatós és jelölgetős rajzolgatós piknikhangulatú megbeszélés után a közösségi tervezés eseményét levezénylő csapat nekiállt feldolgozni a kérdőíveken és a fenti eseményen összegyűjtött adatokat.

A sok adatból kinyert információk különböző eszközökkel történő bemutatására továbbgondolására, illetve a lehetőségek számbavételére biztosított lehetőséget a csütörtök délutáni alakalom. Hogyan zajlott mindez?

Először is minden jelenlévő bemutatkozott és elmondta, hogy szerinte mi a jó a Füzesparkban, mik az értékei a lakókörnyezetének. A legtöbben a nyugalmat a zöld környezetet emelték ki. Abban is mindenki egyetértett, hogy eljárt az idő környék felett, de még így is szép és teli van lehetőségekkel. Értő szemmel és kézzel nekikezdve sokkal szebbé és élhetőbbé tehető a környék.

A problémák grafikus ábrázolása során is kitűnt, nagy gondot okoz a parkolás és az utak állapota, de vágyunk a zöldterületekre, korszerű és szép játszóterekre is, tehát nem lehet megoldás a gondjainkra az, ha egy TESCO parkolóba költöznénk. Célravezető lenne a lakó-pihenő övezetté nyilvánítás, illetve garázsok létesítése, valamint a szombaton felvázolt parkolóhelyek megtervezése, melynek feladatát az önkormányzat magához is ragadta.

Hétfőn (05.09. 17.30) innen folytatjuk és jön a szemét téma.

Szegedi István

 

Kép forrása: http://bit.ly/20749PP

%d blogger ezt szereti: