+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Füzespark közösségi tervezés 1. fejezet

Füzespark közösségi tervezés 1. fejezet

Szép tavaszi délutánon a füzesparkiak egy népesebb csapta nekiállt, hogy megtervezze saját lakókörnyezetét. Az esemény piknik hangulatban zajlott, volt tollaslabda, LEGO, pokróc, bumeráng, hatalmas térkép (amin pirossal lehetett jelölni a rossz dolgokat, zölddel meg azt ami tetszik a jelenlegi környezetben) és persze lehetett pogácsát is enni.

 

Viszonylag rövid idő elteltével egyértelművé váltak a főbb „problémák”. A parkolási gondok, a szelektív hulladékgyűjtés, a kukák elhelyezése, az utak és vízelvezetés nehézsége, a közösségi terek hiánya, az elhanyagolt és balesetveszélyes játszótér és természetesen a kutyák. Ilyen és ehhez hasonló dolgokra keresnénk megoldásokat a zöld, nyugodt, csendes madarakkal teli, emberközeli környezet megőrzése mellett.

 

A fentieken túl felmértük azt is, hogy mennyivel és hogyan lehetne bővíteni a meglévő parkolóhelyek számát, szóba került a garázsépítés lehetősége is. Beszéltünk arról, hogy jó lenne, ha a Füzespark egységes arculatot kapna. Szó volt erdei játszótérről, zárt szelektív hulladékgyűjtéssel is rendelkező kukatároló blokkok kialakításáról. Kerestük a tűzrakó helyét is, majd meg is találtuk azt!

 

Végül mindenki megírhatta, bejelölhette, megrajzolhatta és elmondhatta véleményét a szervezőknek, akik az információkat feldolgozva várnak mindenkit szeretettel a következő alkalomra 2016.05.05-én 17.30-tól a Parolában!

 

Olyan ez, mint a LEGO sok kicsi darabból áll össze az egész és most még alakítható.

 

Gyertek el Ti is, most lehet beleszólni!

 

Szegedi István

 

%d blogger ezt szereti: