Van, amit meg kell őrizni… van, amit meg kell változtatni!

Van, amit meg kell őrizni… van, amit meg kell változtatni!

A cím tökéletesen tükrözi a február 16-i lakossági fórum megállapításait, hiszen az úgynevezett angol házak környéke a nyolcvanas évek óta lényeges változáson nem esett át.

Ez jó is, mert mint többen megerősítették, ragaszkodnak a házak között meglévő zöldfelületekhez, ragaszkodnak a játszótérhez, amit sokan használnak még a környező oviból is jönnek gyerekcsoportok.

Amin változtatni kell, az abból adódik, hogy másként éljük a hétköznapjainkat, mint 1980-ban.
Akkor inkább “derékszögben” tervezték a járdákat, nem vették figyelembe a tényleges útvonalakat, sőt most is vannak hiányzó járdaszakaszok, vagy töredezett, szétmálló betonburkolatok.

A parkolási problémák is mások, mint a Trabantok, Wartburgok, Ladák idejében és az autók “létszáma” is jelentősen gyarapodott. A parkolást és a közlekedést az is befolyásolja, ha az önkormányzat buszmegállókat helyez át, vagy egyszerűen megfordítja a busz menetirányát, így bizony a csuklós busz már csak nehezen fér el, mint utólag kiderült. Ekkor jönnek a “vészmegoldások”, amik újabb problémákat generálnak.

A fórumon többen felhívták a figyelmet, a gyalogos (+babakocsis) közlekedés nehézségeire, a hiányzó gyalogosátkelőkre.

Az összegyűjtött problémákat csoportosítottuk és ennek megfelelően kezdünk a hivatallal és a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt.-vel a megoldásukba.

A lakossági fórum folytatódik a László-telepen, Alsó-Izbégen, a Károly utcában és a Kertvárosban, mert bízunk benne, hogy a szentendreieknek van befolyásuk a lakókörnyezetük, városrészük és Szentendre arculatának befolyásolására.

/A képen Fülöp Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője, egyesületünk képviselőcsoportjának vezetője/

%d blogger ezt szereti: