+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Választ kaptunk a kiömlő szennyvíz kapcsán

Választ kaptunk a kiömlő szennyvíz kapcsán

2016. december 20-án a szentendrei Járókelő oldalára két bejelentés is felkerült a Dunába ömlő szennyvíz kapcsán: egy szentendrei magánszemély készített fotókat (http://bit.ly/1n2HoiP), illetve az épp arra kutyát sétáltató egyik önkormányzati képviselőnk pedig le is videózta (http://on.fb.me/1PLiYWj) majd pedig nemcsak feltöltötte a http://jarokelo.tesz2000.hu/-ra, hanem e-mailben el is küldte az önkormányzat illetékeseinek.
A tegnapi nap folyamán választ kaptunk a szennyvíz kiömlésre, melyet teljes egészében ide másolunk.

/fotó: Németh István/

 

* * *


Kedves Kubatovics Áron!

Köszönjük szépen bejelentését, melyben jelezte és le is videózta a Duna korzó 18. előtti csatornából, a Dunába kifolyó kevert összetételű vizet.
A tárgyi csatornaszakasz üzemeltetője a DMRV Zrt., aki az Rsz1-es átemelő általunk is várt rekonstrukcióját folytatja tovább. Itt nagy kapacitású, új szivattyúkat épített be a szivattyúházba, mely segíti az egyesített csatornarendszer illetve a regionális csatornarendszer biztonságos üzemeltetését.

Az üzemeltetőt, a kifolyás miatt azonnal szóban és írásban is megkerestünk bejelentése kapcsán, aki az alábbiakról tájékoztatta Hivatalunkat:

„A jelzett átemelőnél az üzembiztonság javítása érdekében teljes körű rekonstrukciót végzünk. A munka elvégzésének ideje alatt több esetben ideiglenes üzemrend kialakítása vált szükségesé, melyet a rendelkezésre álló lehetőségek szerint próbáltunk a legnagyobb működési biztonsággal kialakítani, de ezekben az esetekben sajnos nincs lehetőség a normál működés szerinti beépített tartalék szivattyúk üzemben tartására.
A 20.-án és az azt követően is sajnálatos módon megtörtént üzemzavarokat az ideiglenesen beépített szivattyúk, illetve azok vezérlésének meghibásodása okozta. Az ideiglenesen kialakított rendszer hibáit gyakori helyszíni ellenőrzéssel igyekszünk megelőzni és a bekövetkezett hibákat is gyorsan elhárítani, de mindezek ellenére előfordult szennyvíz kifolyás, mely miatt ezúton is elnézést kérünk.
A folyamatban lévő munkálatok várhatóan január végéig befejeződnek, melyet követően az átemelő megbízhatóan, a szükséges beépített tartalék berendezésekkel üzemel majd. A hátralévő munkálatok ideje alatt mindent megteszünk a további szennyvíz kifolyás megakadályozása érdekében és ezekről előzetesen a Hivatalt tájékoztatni fogjuk.”

Bízom benne, hogy a munkákat követően január végétől az átemelő maximális biztonsággal fog üzemelni. Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.

Üdvözlettel:

Vincze Viktória
Szolgáltatási Koordinátor
Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal
Szentendre
vincze.viktoria@szentendre.hu

dmrv_2016-01-06_szennyvizomles_v1

%d blogger ezt szereti: