+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Szentendre is építési lázban ég

Szentendre is építési lázban ég

Szentendre is építési lázban ég, az infrastruktúra itt is erőteljes terhelésnek van kitéve! Milyen kihatással van ez Szentendre élhetőségére?

 

Egyesületünkben már régóta beszélgetünk a város terjeszkedésével, új építkezésekkel kapcsolatosan újra és újra – gondolhatunk itt az Izbégen vagy Alsó-Pismányban megvalósuló ikerházas építésekre, akár a Radnóti úton feltört zöld területen megkezdődött újabb – szemmel láthatóan komoly méretű – társasház-építkezésre. A volt TÜZÉP-telep szintén beépítésre fog kerülni. Látjuk-tapasztaljuk, hogy milyen kihívások elé állítja Szentendrét az a jelenség, hogy egyre több iker- és sorház, illetve társasház épül városunk kertvárosi, lakóövezeti területein. Hosszú távon gondolkodva egyértelmű, hogy Szentendre infrastruktúrája számára ez a kapacitás-korlátokat ki fogja meríteni. Gondolhatunk itt szerte a városban a közutak áteresztőképességére, a 11-esen tapasztalható dugókra, az óvodai férőhely problémákra, vagy akár a csatornázás hiányosságaira Szarvashegyen, Tyúkosdűlőn, illetve a SZEI-ben tapasztalható időpontfoglalási nehézségekre is. Ez tehát nagyon aktuális téma számunkra.

 

Mi lehet ennek a személyes vonzata számunkra a fentieken túl? A meglévő ingatlanok jelentős – a dunakeszi példa alapján akár 40%-os – értéknövekedése is az építkezési stop mellett szól. Mindaddig, míg nyakra-főre lehet új lakásokat építeni Szentendrén, addig a meglévő ingatlanok értéke nem vagy csak alig fog emelkedni. Az eladni szándékozók esélyei pedig folyamatosan rosszak maradnak.

 

Lassan feltehetjük a kérdéseket:

  • Az új építkezések csökkentik ingatlanaink értékét?
  • Azért nem lehet eladni házainkat/lakásainkat, mert az új építkezésekhez igénybe vehető támogatások/kedvezmények az értékesítési esélyeket rombolják?
  • Hogyan befolyásolja ez az egész Szentendre élhetőségét?

 

Kattints ide a gondolatsor alapját adó ORIGO cikkhez!

 

Van megoldás?

%d blogger ezt szereti: