+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

A Társaság az Élhető Szentendréért közhasznú Egyesület és annak Városüzemeltetés és -fejlesztés, közlekedés munkacsoportja tiltakozását fejezi ki az autópályadíj kiterjesztése ellen.

Megerősített sajtóinformációk szerint 2015. január elsejétől az autópályák fővárosi bevezető szakaszai mellett az M0-ás körgyűrű bizonyos szakasza fizetőssé válna.

A Dunakanyar településeinek életében alapvető szerepet tölt be Budapest. A Szentendrei járás településeinek, azon belül Szentendre város lakosságának mintegy kétharmada naponta ingázik a fővárosba, így térségünk közösségének érdekeit szem előtt tartva leghatározottabban kérjük a kormány elállását az autópályák bevezető szakaszainak és – esetünkben kiemelten – az M0-ás autóútnak fizetőssé tételéről.

Az M0-ás fizetőssé tételét minden racionális közlekedésszervezési szempontból hibás gondolatnak tartjuk.

A budakalászi csomópontnál az elmúlt hónapok átgondolatlan közlekedési átszervezése miatt már most is minden reggel és délután óriási dugók alakulnak ki, amelyek már így is megkeserítik az itt élők életét, ezt tetézni egy ilyen sarccal meggondolatlan és ostoba hiba.

Nyomatékosan kérjük, hogy a kormányzat bölcs döntéssel álljon el az ésszerűtlen és kivitelezhetetlen ötletétől és ne akadályozza a környéken élők szabad bejutását a fővárosba egy újabb teher, egy újabb adó kivetésével.

 

Fülöp Zsolt
Társaság az Élhető Szentendréért Közhasznú Egyesület elnöke

%d blogger ezt szereti: