+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Petíció a zeneiskoláért

Petíció a zeneiskoláért

Útjára indítottak egy levelet, amelyben hangot adnak a szentendrei zeneiskola – az épületének jelenlegi állapotára vonatkozóan.

 

Tisztelt Szülők!

Egyik szülőtársunk, (Simon Ildikó) útjára indított egy levelet, amelyben hangot ad annak, hogy a szentendrei zeneiskola – az épület jelenlegi állapota miatt – méltatlan körülmények között működik, és erre mielőbb megoldást kell találni. Aláírásgyűjtést kezdeményezett a zeneiskola felújításáért, amelyet a Szülői Fórum, a Vujicsics Tihamér zeneiskola szülői szervezete is támogat.

 

Kedves szülőtársak!
Kérünk benneteket, hogy amennyiben egyetértetek a zeneiskola épülete felújításának ötletével, aláírásotokkal jelezzétek azt és minden lehetséges fórumon terjesszétek a hírt!!! Az íveket megtaláljátok a zeneiskola tantereiben, és a zeneiskola irodájában. Ha van közületek olyan, aki vállalja, hogy munkahelyére, saját szűkebb környezetébe elvisz egy ívet, azt szintén az irodában veheti át. Az aláírásokat lehetőleg október 21-ig adjátok le! (Utána már őszi szünet lesz). Az aláírásgyűjtő ív szövegét és tartalmát egy jogász ellenőrizte/kiegészítette. A petíció szövegét a mellékletben olvashatjátok.

Szülői Fórum*

 

 

Az iskola felújítási szükségességével kapcsolatban a petíció benyújtási kezdeményezésének a korábbi időpontra visszanyúló előzményei vannak.

A történet időrendben:

  • A TESZ képviselői 2013 októberében már javasolják, hogy a zeneiskola tetőszerkezetét azonnal fel kell újítani, mert omlik az épület. A Fideszes képviselők nem támogatták a javaslatot.
  • A TESZ képviselőinek korábbi javaslatára 2013 novemberében a képviselő-testület végre megszavaz egy részleges felújítási programot.
  • A VSZ Zrt. által végzett költségbecslés (a teljes tetőszerkezet felújítása 97 millió Ft lenne), helyett részleges felújítást rendelnek meg, a tetőt újból külön felméretik egy külsős céggel.
  • Januárban, a 2014-es költségvetésben részleges felújítás szerepel, kb.20 millió Ft összegben.
  • A VSZ Zrt. elkezdené a kivitelezés bonyolítását, azonban a városvezetés átadja az ügy intézését a Projekt Irodának.
  • Az iroda megrendeli a tervezést, a húsvét előtti nagyhéten, a felmérés közben próbakutatást végeznek a nagyterem mennyezeti tartó gerendáin is, ami után azonnal statikust hívnak, aki haladéktalan intézkedéseket ír elő, ezért 2014. ápr. 23-án bezárják az iskolát addig, ameddig legalább az aládúcolásokat el nem végzik.

A puszta tények puszta felsorolása magáért beszél, érdemes a sorok között olvasni, és tapasztalható a döntéshozatal kaotikus volta.

 

További részleteket az előzmények történéseiről az alábbi címen olvashatnak: Bezárták a város zeneiskoláját

Bezárták a város zeneiskoláját

%d blogger ezt szereti: