+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Kétirányú? Egyirányú?

Kétirányú? Egyirányú?

Szeptember elején szórólapok segítségével tájékoztattuk az Egres úti lakókat a rájuk váró, lakókörnyezetüket érintő változásokról.

A szeptemberi akcióról itt olvashatsz, kattints ide!

A SZEVI-ben megjelent cikk itt található.

 

A tájékoztatás hatására a lakók felvették velünk a kapcsolatot, majd egy rögtönzött lakógyűlésen az ott élőkkel közösen az alábbiakat fogalmaztuk meg:

1. Az érintett útszakasz egyírányúsítása elfogadható, amennyiben gondoskodnak az áthaladó gépjárművek fizikai sebesség csökkentéséről (fekvőrendőr, terelőtábla). Ugyanis a szembe irányú forgalom megszüntetése nagyobb sebességet indikál. Tapasztalatból mondjuk, hogy a 30 km/h korlátozást jelenleg sem tartják be autós társaink.

Az érintett útszakaszon, a fizikailag is kialakított járda elkészültéig kerüljön kijelölésre (festéssel, virágláda, egyéb) gyalogos közlekedés számára elkerített rész, ahogy arra a városban több helyen is van már példa.

2. Az egyirányúsítás csak rövidtávon jelenthet jó megoldást, ezért a lakók kérik, hogy ezt a Tisztelt Városvezetés is így kezelje, és gondoskodjon a már többször beígért átépítés megvalósulásáról, mert:

  • a Nap utca – Szélkerék utca kereszteződés fokozottan balesetveszélyessé válik,
  • a Szélkerék utca érintett szakasza szűk és balesetveszélyes (nincs járda, beláthatatlan),
  • az Egres út érintett szakaszán nincs járda és a vízelvezetés is elégtelen,
  • az Egres út további szakaszain már megtörtént a rekonstrukció,
  • a Nap utca, Patak Sor és Szélkerék utca szakasza az egyirányú forgalomra sem alkalmas gyalogosközlekedés mellett, ez a rész a jelenlegi tervek szerint kétirányú marad és várhatóan a terheltsége is megnövekszik.

3. Az ott élők kérik, hogy a városvezetés mindenfajta lakókörnyezetük közvetlen környezetét érintő döntés meghozatala előtt, őket tájékoztatni és véleményüket kikérni szíveskedjen.

%d blogger ezt szereti: