+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Ismét szennyvíz ömlött a Dunába

Ismét szennyvíz ömlött a Dunába

Ma délelőtt ismét szennyvíz ömlött a Dunakorzó déli végénél lévő kiömlőből a Dunába változó intenzitással: elmondások alapján percekig méterekre kicsapva, olyan erővel zúdult a lé, később alábbhagyott, és mint egy szennyvíz patakocska, csordogált. Hogy aztán megint nagyobb erővel zúduljon bele a víz a Dunába.

 

A felvételt Kubatovics Áron képviselőnk készítette, akkor már fél órája tartott a kiömlés.

 

 

A kiömlés helyszínétől légvonalban kb. 400 méterre van a Postás Strand, melyet a legutóbbi szennyezés után csak pár nappal ezelőtt nyitottak meg ismét.

 

Emlékeztek az előzményekre?
• 2015. december 21, kiömlés: https://goo.gl/87z13d
• 2016. jan. 6., választ kapunk a hivataltól: https://goo.gl/j4JiEb
• 2016. márc. 9., a DMRV is magyarázatot adott, melyet a polgármester elküldött a képviselőinknek: https://goo.gl/ATY9ac
• 2016. május 3., ismét fekália ömlött itt: https://goo.gl/rn3Hbu
• 2016. július 12., a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. a Pap-szigetnél 1 napig engedte a szennyvizet a Dunába: https://goo.gl/kEb26L

Korábban:
• 2013. június 11., a Rév utcánál majd’ egy hétig ürítették a Dunába a szennyvizet: https://goo.gl/Xi5H4l

 

A bejegyzés zárásaként képviselőnk, Kubatovics Áron eredeti posztját is ideidézzük:

Ma reggel olyan 9:30-tól kisebb-nagyobb intenzitással megint ömlik/ömlött a szennyvíz az RSZ1 kifolyónál, a Dunakorzónál (a fehér ház magasságánál van ez a kifolyó). Ez a felvétel 10:11-kor készült. A szag persze megint egyértelművé teszi, hogy szennyvíz folyik ki, holott itt elvileg csak akkor történhet ilyesmi (és akkor is csak esővíz!), ha a cső méretezésén felül esik az eső – de hát ilyen nem volt az elmúlt napokban.
Tehát megint valami elromolhatott a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.-nél. Két hete a Pap-szigetnél tolták bele egy csövön át a szennyvizet a Dunába egy napon keresztül, a most hétvégén az aszfalt alól előbukkanó szennyvízzel már nem is tudom, hogy pontosan mit kezdtek (lásd: https://goo.gl/6JhCV8).
Szóval, persze, régen is folyt bele időről-időre a szennyvíz a Dunába, de azért ez így nem járja, és szerintem fontos, hogy e mellett mi (úgy értem: mi, szentendreiek) ne menjünk el szó nélkül…
Hogy is mondjam: rettenetesen nehéz lesz így, ez alatt a kifolyó alatt kb. 400 méterre szabad strandot üzemeltetni, amelynek a tiltó tábláját a legutóbbi szennyvíz szennyezés után csak pár nappal ezelőtt vették le.

Természetesen e-mailben elküldöm a szokásos levelet az illetékeseknek.

%d blogger ezt szereti: