+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Ismét szennyvíz ömlik a Dunába!

Ismét szennyvíz ömlik a Dunába!

ISMÉT SZENNYVÍZ ÖMLIK A DUNÁBA!

A felvétel 2017. május 12-én került fel egy helyi lakó, Kiss Tibor oldalára és a videón jól láthatóan folyik, ömlik a tisztítatlan szennyvíz a Dunába!

Van ott a vízben minden, mi szem-szájnak legkevésbé sem ingere (szárnyas betét, pelenka, wc-papír barna hab, ne folytassuk)… míg családosok kisgyermekekkel a Kacsakő Bisztrónál játszadoznak a vízben! Pont arra viszi a víz a szennyvíz minden mocskát! Mi folyik Szentendrén?!

 

 

Legutóbb

2016. szeptemberi testületi ülésen került elő a DMRV Zrt. és az, hogy minden ígérete ellenére is a Dunába folyatja a cég a szennyezést. Verseghi-Nagy Miklós polgármester akkori tájékoztatása alapján nagyobb teljesítményű szivattyúra és nagyobb átmérőjű csővezetékre volna szükség, arra azonban nincs pénz a DMRV Zrt-nél.

Ekkor azt a megoldást hallottuk, hogy jelenleg a Szentendre Dunakorzó szabad szemmel jól látható kifolyót belevezetnék a Duna fősodrába, így “nem lát szemem, nem fáj fejem”…
Szemmel láthatóan ez sem történt meg! Szórakoznak velünk?!

 

Emlékeztetőül

2016. július 27-én Kubatovics Áron képviselőnk filmezte le a szennyvíz akkori  ömlését. Akkori összefoglaló cikkünk minden előzménnyel együtt itt olvasható: http://bit.ly/2d7Cmlj

 

+++

 

Link a mostani szennyvízömléshez: http://bit.ly/2rb6T3s

%d blogger ezt szereti: