+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Szentendrei mobilgát tisztítás a TESZ szervezésében

Szentendrei mobilgát tisztítás a TESZ szervezésében

Ha elsétálunk a mintegy egy éve először felállított mobilgát falának mentén és tekintetünket a Dunának vetjük, akkor kicsit összeszorul a szív. Gondozatlanság, az üzemeltetés teljes hiánya, gaz-gaz hátán, köztük szemét és széttört üvegdarabok.

Akár morgolódva, szemlesütve és fejet elfordítva tovább is sétálhatnánk magunkba temetkezve… vagy! Vagy! No de mi vagyunk a TESZ, akik teszünk Szentendréért! Így fogalmazódott meg a gondolat: ha elhanyagolt a mobilgát Duna felőli oldala, ha nem – mi fogunk tenni érte. Mi tisztítjuk meg, ha már más nem. Kipucoljuk a sok gazt a saját két kezünkkel! Előre hát.

Felhúztuk a kék pólónkat, majd kesztyűt ragadtunk, metszőollót fogtunk és fáradtságot nem ismerve nekiláttunk a feladatnak. Mintegy kétszáz méteres sávban tisztítottuk meg a zöldellő gaztól a mobilgát töltését, ami közben az ott talált szeméttől is megszabadítottuk a gondozásba vett szakaszt. Mindehhez más nem kell, csak egy jól összeszokott csapat hite, elszántsága és tettvágya. Teszünk városunkért!

Tiszta várost, tiszta közéletet!

%d blogger ezt szereti: