+36 70 402 5502 info@tesz2000.hu

Megtisztult a Kopjafás park Izbégen

Megtisztult a Kopjafás park Izbégen

Szentendre, Izbég, 2012.június 18., hétfő

Az Izbégi Baráti Kör Egyesület lelkes elnökségeként (Schneider Géza elnök, dr. Babits Lajosné alelnök és Homolya Sándorné alelnök) hétfőn, reggel nyolctól még a nappali forróság előtt utunkat a Szűcs József utca elejénél és a Csicserkó találkozásánál található park irányába vettük. Ami fogadott minket, az már ismert volt egy ideje előttünk. Mindenfelé szétdobált szemét, söröskartonoktól sörösdobozokkal újságpapíron át zsebkendőkig és cigarettás dobozok és csikkek sokaságáig. A szemét sok volt és szét volt szórva, a parkban található egyetlen szemetes pedig már tele… (előzetesen hordtam már oda az egyesület elnökeként nagyobb darabokat hetekkel azelőtt).

Valahol nem olyan meglepő az, hogy a hulladék a földön landol a parkban. Bár persze az éjszakánként ott tábort verő és környzetükre ügyet sem vető fiatalok viselkedése nem menthető fel, semmiképp sem. További igen erősen elképesztő észrevétel volt, hogy kétméteres körben két helyen is ki volt égetve a gyep, méghozzá a bokrok közvetlen közelében. Ez nem csak köztulajdon rongálása, de elképesztő merészség és felelőtlenség is. Továbbá igen elkeserítő látni azt, hogy az Izbégi Baráti Kör által létrehozott közterület ennyi tiszteletet érdemel az izbégi fiatalságtól. De vissza a szétszórt szeméthez.

Az elnökség három elszánt tagjaként hétfőn mégis gyorsan, nagyjából háromnegyed óra alatt végeztünk, és tettük ismét tisztává és széppé a Kopjafás parkot. Másfél szemeteszsáknyit szedtünk össze, és a kuka köré helyeztünk még a leszakadt korláttól (hogy került az oda?) elkezdve műanyagszékek maradékait is. Mindezt dokumentáltuk, ahogy azt kell. A következő lépés a VSZ Zrt. megkeresése volt, tőlük az összegyűjtött és – jobb híján – a szemetes köré helyezett hulladék elszállítására kaptunk ígéretet, és hamarosan az elszállítás is megtörtént. Az Izbégi Baráti Kör Egyesület vezetésével reméljük, hogy többé nem kell áldatlan állapotban találnunk a Kopjafás parkot. Legalább két héten keresztül. Vagy tovább? Vagy soha többé! Reméljük.

 

Schneider Géza

Izbégi Baráti Kör elnök

%d blogger ezt szereti: